10 utazós Instagram profil, amit követned kell!

10 UTAZÓS INSTAGRAM PROFIL, AMIT KÖVETNED KELL!

Ha megnyitom az Instagramom 95%-os eséllyel egy hegyet, egy tavat, vagy valami városképet látok először. Az utóbbi egy évben ugyanis minden olyan profilt “kikövettem” az Instagramon, amiről úgy éreztem, nem inspirálnak eléggé arra, hogy még többet utazzak és lássak a világból (még ha néha ezt csak a kanapéról teszem is). A szelektálás mellett bővítettem is a listámat olyan profilokkal, amik különböző  perspektívából közelítik meg a témát. Így követek olyan felhasználókat, akik csak a természetben fotóznak, vagy kizárólag Párizsról tesznek fel képeket. Népszerű travel accountokat, mint például a National Geographic Travel, vagy a BBC Travel. De olyanokat is, akik – nem tudom, hogy csinálják – de folyton úton vannak, és a világot járják. Felsorolom azt a 10 Instagram profilt, ami miatt egyfolytában egy újabb repjegy vásárláson töröm a fejem!

1. gypsea_lust

Az egyik legjobb kombó, amit el tudok képzelni. Profi fotók, fantasztikus helyek, szép emberek. Egy 23 éves fotós ausztrál lány, aki a barátjával utazgat a világban.

10 utazós Instagram fiók, amit követned kell!

2. rawmeyn

Természetimádóknak kötelező! Egy ausztriai fotós, szinte kizárólag hegyekről készít képeket, de ezt a világ minden tájáról teszi.

10 utazós Instagram fiók, amit követned kell!

3. dametraveler

Egy utazós gyűjtőoldal, amit egy Nastasia nevű lány hozott létre azzal a céllal, hogy más nőket is inspiráljon az utazásra. Női utazóként bárki beküldheti a képeit.

10 utazós Instagram fiók, amit követned kell!

4. danicaspi

Daniel utazás függő és fotós. A worldtravelpics nevű Instagram fiók alapítója. Őszintén szólva, nekem nem a kedvenceim az ennyire színes képek, viszont érdekes ugyanazokat a helyeket több fotós különböző stílusán keresztül szemlélni. Aki szereti az élénk színű utazós képeket, imádni fogja!

10 utazós Instagram fiók, amit követned kell!

5. chrisburkard

Chris Burkard fotós, szerző, és rendező. Elképesztő képeket készít a sarki fényről, és a fjordok szörföseiről. Nézzétek meg a TED-en is, ahol a fjordok jéghideg vízében szörfözés élményéről beszél. A videóra a bejegyzésem írása során akadtam rá én is, és teljesen lenyűgözött, ahogy arról beszélt, milyen boldogságot tud okozni, ha fizikailag is meg kell küzdened a tökéletes fotóért. Mindig is csodáltam az ilyen elhivatott embereket!

10 utazós Instagram fiók, amit követned kell!

6. s_marga

Egy 51 országot megjárt orosz lány, nagyon hangulatos képekkel. A legjobb benne, hogy minden kép alá ír egy cuki személyes történetet.

10 Isntagram fiók, amit követned kell!

7. bu_khaled

Az egyik nagy kedvencem. Nagyon különleges, festmény jellegű fotókat készít. Azon gondolkoztam, hogy kinyomtatok néhányat és kiteszem itthon a falra.

10 utazós Instagram fiók, amit követned kell!

8. cntraveler

A világ egyik legnagyobb utazós magazinja, a Condé Nast Traveller hivatalos Instagram fiókja. AZ #IamATraveler hashtaggel lehet csatlakozni az utazó közösséghez. Ez az egyik legtartalmasabb utazós Instagram profil, Alaszkától Kínáig minden desztináció képei megtalálhatók! Itt egyébként én is pont jártam már 🙂

10 utazós Instagram fiók, amit követned kell!

9. wilderness_culture

A természet ezerféleképpen. Bármikor ránézek, azonnal szeretnék bakancsot húzni és elmenni túrázni! A kedvenceim a sátras képek a csillagos égboltok alatt.

10 utazós Instagram fiók, amit követned kell!

10. passionpassport

És végül még egy inspiráló utazóközösség! Tökéletes minőségű képek, lélegzetelállító helyek. Ha csak egy utazós Instagram profilt szeretnél követni, itt tutira mindent megtalálsz!

10 utazós Instagram fiók, amit követned kell!

 

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük