Rólam

maplessworld_rolam

MAPLESSWORLD utazó blog

Régóta fontolgatom, hogy belevágok valami olyasmibe, amivel az összes szenvedélyemet kiélhetem. Rajongok a természetért, az idegen városokért, a járatlan utakért és a fotózásért. A blog indításához az utolsó lökést mégis azok az ismerőseim adták, akik engem kérdeztek arról, hova menjenek nyaralni, mit nézzenek és hol szálljanak meg, melyik éttermeket ajánlom nekik. Jól esett, hogy elég megbízható forrásnak tartottak ahhoz, hogy az utazásukat a korábbi tapasztalataimra és tippjeimre alapozzák. Így született meg a maplessworld blog ötlete.

A mapless jelző elsősorban arra utal, hogy igyekszem kerülni a turista látványosságokat, másrészt pedig arra, hogy imádok elveszni egy új városban. Állítom, hogy úgy lehet a legjobban felfedezni egy ismeretlen helyet, ha meg sem próbálsz rájönni arra, hogy merre jársz. Higgy nekem, akaratlanul is bele fogsz botlani mindenbe, amit egyébként is “látnod kell”.

Amikor menthetetlenül beleszeretsz a világba…

Meggyőződésem, hogy minden turista életében van egy fordulópont, amikor is menthetetlenül beleszeret a világba. Azt hiszem, ekkor válik a turista utazóvá.

Nekem a fordulópont 2015 októberében jött el, amikor elindultam meglátogatni két, Olaszországban élő barátnőmet. Másodszor fordult elő, hogy egyedül indultam útnak. Mindig is élveztem egyedül lenni, szabadon felfedezni. Az utazás során szerzett hihetetlen élmények és a felhőtlen szabadságérzet alapjaiban véve változtattak meg bennem valamit. A Cinque Terrét járva éreztem, hogy új fejezet kezdődik az életemben, és tudtam, hogy valami olyat találtam, amiben mindig örömömet lelhetem. Hazatérve már foglaltam a következő repülőjegyet Portugáliába, a tavaszt pedig már Prágában vártam. Elkapott a kalandvágy, ami minden utazással egyre csak erősödött. Az utazás az életemet egy új perspektívába helyezte, utazásfüggő lettem. Az elmúlt 2 évben több, mint 10 országban jártam, és egy darabig biztosan nem tervezek megállni.

A maplessworld egy napló magamnak, és egy idegenvezető Neked.

Hagyd otthon a térképet, és vessz el! 🙂

Facebook: www.facebook.com/maplessworld/

Instagram: www.instagram.com/maplessworld/

Email: maplessworld@gmail.com